Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kurczak pycha

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Włoszczyznę oczyścić i pokroić w niewielkie słupki lub poszatkować

Kurczak pycha

Składniki:

Kurczak pycha

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak pycha
Włoszczyznę oczyścić i pokroić w niewielkie słupki lub poszatkować. Sok z cytryny wymieszać z oliwą , solą i ziołami. Kurczaka umyć ,dokładnie osuszyć i natrzec ziołową mieszanką zewnątrz i wewnątrz również. Natartego kurczaka napełnić rozdrobnionymi warzywami, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki przynajmniej na 3 godziny. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 st. C PIEC OK . 1 GODZ.Jest to idealne danie na obiad niedzielny. ;)
Smacznego