zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kurczak słodko kwaśny

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Soczysty kurczak słodko kwaśny

Kurczak słodko kwaśny

Składniki:

Kurczak słodko kwaśny

 

  • 1 kurczak
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • 1 marynata słodko kwaśna
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej

 

Sposób przygotowania:

Kurczak słodko kwaśny
Kurczaka pokroić na kawałki, umyć i osuszyć.
Wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć nimi kurczaka.
Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą.
Odstawić na 6 godzin do lodówki celem zamarynowania.
Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 60 - 70 minut.