Sposób przygotowania:
Kurczak słodko kwaśny
Kurczaka pokroić na kawałki, umyć i osuszyć.
Wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć nimi kurczaka.
Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą.
Odstawić na 6 godzin do lodówki celem zamarynowania.
Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 60 - 70 minut.
Wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć nimi kurczaka.
Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą.
Odstawić na 6 godzin do lodówki celem zamarynowania.
Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 60 - 70 minut.
Sarenka
msewka
pusieczek2@wp.pl