vespera

vespera

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Kurczak słodko- pikantny.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kurczak słodko- pikantny.

Kurczak słodko- pikantny.

Składniki:

Kurczak słodko- pikantny.

 

  • bioderka bez kości – 6 szt.

 

 

  • 250 ml śmietanki 18% Łaciate.

 

Sposób przygotowania:

Kurczak słodko- pikantny.
1.Kurczaka podsmażam na bardzo wysokiej temperaturze z jednej strony, przewracam na drugą i obficie polewam sosem Tao Tao. Gdy podsmaży się z drugiej znów go przewracam.

2.Mięso po 8-9 minutach puści sok.Smażę je nadal do ok. 12 minut, kiedy dolewam śmietankę.

3.Gdy śmietanka się zetnie posypuję obficie świeżo zmielonym pieprzem i po kolejnych 3 minutach, gdy zrobił się sos- podaję.


Podaję z warzywami- tutaj z kalafiorem gotowanym przez 5 minut z kurkumą i Magi.