Sposób przygotowania:
Kurczak tandoori
Wszystkie składniki marynaty wymieszać i dodać kawałki kurczak, dokładnie wymieszać, żeby mięso pokryło się marynatą.
Odstawić na noc do lodówki, a następnie piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, najpierw pod przykryciem, a pod koniec pieczenia odkryć, żeby mięso się zrumieniło.
Ja wykorzystałam do upieczenia mięsa garnek sammi, mięso smakuje jak pieczone, jest miękkie i odchodzi od kości, a nie trzeba rozgrzewać piekarnika :)
Odstawić na noc do lodówki, a następnie piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, najpierw pod przykryciem, a pod koniec pieczenia odkryć, żeby mięso się zrumieniło.
Ja wykorzystałam do upieczenia mięsa garnek sammi, mięso smakuje jak pieczone, jest miękkie i odchodzi od kości, a nie trzeba rozgrzewać piekarnika :)