Sposób przygotowania:
Kurczak w cieście francuskim
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, a następnie oprószyć solą i pieprzem i wymieszać z 3 przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Ostawiać do lodówki na około godzinę.
Świeży szpinak umyć i przelać wrzątkiem, a następnie wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku. Po 2-3 minutach dodać kurczaka i smażyć, aż cały płyn odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz przestudzić. Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować roztrzepanym jajkiem. Na cieście rozłożyć farsz i zwinąć. Wierzch również posmarować jajkiem i nakłuć widelcem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut, do zrumienienia. Można podawać z ketchupem. Smacznego :)
Świeży szpinak umyć i przelać wrzątkiem, a następnie wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku. Po 2-3 minutach dodać kurczaka i smażyć, aż cały płyn odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz przestudzić. Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować roztrzepanym jajkiem. Na cieście rozłożyć farsz i zwinąć. Wierzch również posmarować jajkiem i nakłuć widelcem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut, do zrumienienia. Można podawać z ketchupem. Smacznego :)