Sposób przygotowania:
Kurczak w dietetycznej coli
1. Z papryk usunęłam gniazda nasienne, umyłam i pokroiłam w kostkę. Cebule posiekałam.
2. Piersi z kurczaka również pokroiłam w kostkę, takiej wielkości, żeby wygodnie było jeść.
3. Duża patelnię spryskałam olejem do pieczenia i kiedy się rozgrzał wrzuciłam najpierw cebulę, potem paprykę i kurczaka. Mieszając od czasu do czasu, smażyłam przez ok. 5-7 minut.
4. Mięso i warzywa zalałam dietetyczna colą, dodałam bulion, passatę, koncentrat pomidorowy, sos sojowy, czosnek i opcjonalnie Worcestershire sos. Doprawiłam i zamieszałam. Kiedy potrawa się zagotowała, zmniejszyłam ogień, przykryłam i dusiłam ok. 15 minut.
5. Groszek cukrowy pozbawiłam łyka, umyłam i dorzuciłam do kurczaka. Lekko zwiększyłam ogień do średniego i bez przykrycia gotowałam kolejne 15 minut, aż warzywa będą miękkie. W tym czasie ugotowałam ryż.
2. Piersi z kurczaka również pokroiłam w kostkę, takiej wielkości, żeby wygodnie było jeść.
3. Duża patelnię spryskałam olejem do pieczenia i kiedy się rozgrzał wrzuciłam najpierw cebulę, potem paprykę i kurczaka. Mieszając od czasu do czasu, smażyłam przez ok. 5-7 minut.
4. Mięso i warzywa zalałam dietetyczna colą, dodałam bulion, passatę, koncentrat pomidorowy, sos sojowy, czosnek i opcjonalnie Worcestershire sos. Doprawiłam i zamieszałam. Kiedy potrawa się zagotowała, zmniejszyłam ogień, przykryłam i dusiłam ok. 15 minut.
5. Groszek cukrowy pozbawiłam łyka, umyłam i dorzuciłam do kurczaka. Lekko zwiększyłam ogień do średniego i bez przykrycia gotowałam kolejne 15 minut, aż warzywa będą miękkie. W tym czasie ugotowałam ryż.