Sposób przygotowania:
Kurczak z ryżem i warzywami
Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, podsmażamy na patelni.
Fasolkę szparagową dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki kroimy w pół plasterki, paprykę w kosteczkę, marchewkę w plasterki.
Wszystkie warzywa dokładamy do kurczaka, podlewamy bulionem, przyprawiamy przyprawą do dań chińskich, solą, pieprzem i dusimy do miękkości.
Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, podajemy z mięsem.
Fasolkę szparagową dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki kroimy w pół plasterki, paprykę w kosteczkę, marchewkę w plasterki.
Wszystkie warzywa dokładamy do kurczaka, podlewamy bulionem, przyprawiamy przyprawą do dań chińskich, solą, pieprzem i dusimy do miękkości.
Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, podajemy z mięsem.