Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kurczak w kalafiorze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z kurczaka panierowane w surowym kalafiorze. Mięso ma ciekawy smak i zawsze to jakaś odmiana od tradycyjnych.

Kurczak w kalafiorze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak w kalafiorze

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w kalafiorze
Kalafiora dokładnie umyć i osuszyć. Surowego zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Piersi z kurczaka lekko rozbić i doprawić z obu stron do smaku. Jajko rozbełtać i zobaczyć w nim kurczaka a następnie w kalafiorze. Patelnie z olejem rozgrzać i kłaść o panierowane kotlety.

Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Kurczak w kalafiorze
Piersi z kurczaka lekko rozbić i doprawić z obu stron do smaku.
Kurczak w kalafiorze
Jajko rozbełtać a kalafiora zetrzeć na tarce
Kurczak w kalafiorze
Kotlety obtaczać w jajku i w startym kalafiorze
Kurczak w kalafiorze
Kotlety smażyć na złoty kolor z obu stron

Tagi:

mięso danie