Sposób przygotowania:
Porzeczkowe udka
Udka kurczaka myjemy, osuszamy. Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju. Odstawiamy.
Udka oprószamy mąką i smażymy na drugiej patelni na rozgrzanym oleju.
Gdy udka są przyrumienione wlewamy wodę, dodajemy ziele angielskie i listki laurowe, gotujemy do miekkości. Miękkie udka wyjmujemy a sos przecieramy przez sitko.
Uzupełniamy wodą do pół litra płynu i wlewamy do przesmażonej cebuli i czosnku, dodajemy porzeczki i gotujemy aż będą miękkie.
Dodajemy pozostałe składniki przez chwilę gotujemy razem.
Udka oprószamy mąką i smażymy na drugiej patelni na rozgrzanym oleju.
Gdy udka są przyrumienione wlewamy wodę, dodajemy ziele angielskie i listki laurowe, gotujemy do miekkości. Miękkie udka wyjmujemy a sos przecieramy przez sitko.
Uzupełniamy wodą do pół litra płynu i wlewamy do przesmażonej cebuli i czosnku, dodajemy porzeczki i gotujemy aż będą miękkie.
Dodajemy pozostałe składniki przez chwilę gotujemy razem.