Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasztet drobiowy bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do przygotowania pasztetu wykorzystałam mięso, na który gotowałam zupę. Z dodatkiem pieczarek jest bardzo smaczny.

Pasztet drobiowy bez pieczenia Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasztet drobiowy bez pieczenia

 

  • pieczarki 150 gram
  • olej 1-2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • porcja rosołowa ze skrzydełkami szt
  • jaja 1 szt
  • cebula 1 szt

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowy bez pieczenia
Porcję rosołową oczyszczamy i gotujemy do miękkości. Następnie oddzielamy mięso od kości.

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie, aż lekko się zeszkli. Wtedy dodajemy oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki. Dusimy przez około 5 minut. Jajko gotujemy na twardo.

Wrzucamy do rozdrabniacza mięso, jajko i pieczarki z cebulą.

Rozdrabniamy do momentu uzyskania w miarę jednolitej masy. Doprawiamy pasztet do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu oraz solą i mieszamy.

Przez podaniem wstawiamy do lodówki.
Pasztet drobiowy bez pieczenia
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie, aż lekko się zeszkli. Wtedy dodajemy oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki.
Pasztet drobiowy bez pieczenia
Doprawiamy pasztet do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu oraz solą i mieszamy.

Tagi:

pasztet