Sposób przygotowania:
Pasztet drobiowy bez pieczenia
Porcję rosołową oczyszczamy i gotujemy do miękkości. Następnie oddzielamy mięso od kości.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie, aż lekko się zeszkli. Wtedy dodajemy oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki. Dusimy przez około 5 minut. Jajko gotujemy na twardo.
Wrzucamy do rozdrabniacza mięso, jajko i pieczarki z cebulą.
Rozdrabniamy do momentu uzyskania w miarę jednolitej masy. Doprawiamy pasztet do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu oraz solą i mieszamy.
Przez podaniem wstawiamy do lodówki.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie, aż lekko się zeszkli. Wtedy dodajemy oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki. Dusimy przez około 5 minut. Jajko gotujemy na twardo.
Wrzucamy do rozdrabniacza mięso, jajko i pieczarki z cebulą.
Rozdrabniamy do momentu uzyskania w miarę jednolitej masy. Doprawiamy pasztet do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu oraz solą i mieszamy.
Przez podaniem wstawiamy do lodówki.