Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso z kurczaka z kalafiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mięso z kurczaka z kalafiorem w sosie śmietanowym to wspaniały dodatek do pieczywa lub ryżu i surówki.

Mięso z kurczaka z kalafiorem

Składniki:

Mięso z kurczaka z kalafiorem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso z kurczaka z kalafiorem
Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Umyte mięso osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w kostkę. Na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać mięso, lekko zrumienić. Wlać wino, dusić pod przykryciem do miękkości. Połączyć ze śmietaną, dodać pokrojony w kostkę ser, masło i różyczki kalafiora, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.