Sposób przygotowania:
kurczak ze szpinakiem i twarozkiem
Drobno posiekany czosnek i cebule zeszlikć na patelnie, dodać szpinak (mrożony bądż posiekane liście świezego) posolić i doprawic np papryką czy ziolami. dodać wino. podsmażyc i odsąćżyć. przełożyć do miseczki, dodać twarożek, musztardę i wymieszać.
piersi z kurczaka rozbić. rozłożyć, dodać przygotowany farsz i zawinąc spinajać wykałaczkami. posolic z każdej strony. i wsadzić na okolo 25 minut do piekarnika (200 stopni).
okolo 10 minut przed wyjeciem polozyc gruby plasterek sera zoltego posypanego papryka.
miedzy czasie przygotować kalafior:
Kalafior zetrzeć na tarce. czosnek posiekać drobno. Na patelni podsmażyć czosnek na oliwie i roztopionym maśle, dorzucić kalafior. Smażyć kolo 10 minut.
piersi z kurczaka rozbić. rozłożyć, dodać przygotowany farsz i zawinąc spinajać wykałaczkami. posolic z każdej strony. i wsadzić na okolo 25 minut do piekarnika (200 stopni).
okolo 10 minut przed wyjeciem polozyc gruby plasterek sera zoltego posypanego papryka.
miedzy czasie przygotować kalafior:
Kalafior zetrzeć na tarce. czosnek posiekać drobno. Na patelni podsmażyć czosnek na oliwie i roztopionym maśle, dorzucić kalafior. Smażyć kolo 10 minut.