mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kurczak w klasycznej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kurczaka mogłabym jeść na okrągło. Niedawno odkryłam gotowe panierki, które są świetne! Podajemy w zestawie z gotowaną marchewką i pure.

Kurczak w klasycznej panierce

Składniki:

Kurczak w klasycznej panierce

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • panierka do kurczaka - klasyczna
  • woda lub mleko
  • ziemniaki pure
  • gotowana marchewka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w klasycznej panierce
Filety przekroić wzdłuż na mniejsze części, rozbić delikatnie przez folię. Posmarować mlekiem lub wodą, obtaczać w gotowej panierce i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na patelni.