mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Kurczak w kokosowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny i ciekawy pomysł na obiad.

Kurczak w kokosowej panierce

Składniki:

Kurczak w kokosowej panierce

 

  • 350 g filetów z kurczaka
  • 250 g wiórek kokosowych
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kurczak w kokosowej panierce
Na początku filety z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie pokroić je na kawałki. Każdy kawałek posypać delikatnie solą i pieprzem. Tak przygotowane panierować w wiórkach kokosowych. Na patelni rozgrzać olej. Na rozgrzany wrzucać kawałki kurczaka. Smażyć na małym ogniu na złocisty kolor. Podawać z ryżem lub frytkami. Smacznego.