motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Kurczak w kokosowej panierce wg motyl87

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet z kurczaka w egzotycznej panierce

Kurczak w kokosowej panierce wg motyl87

Składniki:

Kurczak w kokosowej panierce wg motyl87

 

  • 1 pojedyńcza pierś z kurczaka
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurczak w kokosowej panierce wg motyl87
Jajko ubić widelcem na jednolitą masę, dodać szczyptę soli i odrobinę pieprzu. Wiórki kokosowe wysypać na płaski talerz. Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć. Mięso zanurzyć w roztrzepanym jajku, następnie starannie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Na patelni rozgrzać oliwę, dać mięso i smażyć filety (na małym ogniu) na złoty kolor, około 5-6 minut z każdej strony. Filety można podawać z ziemniakami i mizerią, światnie smakują.