Sposób przygotowania:
Kurczak w marynacie miodowo - czosnkowej
Kurczaka oczyszczamy, rozbieramy na części, płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym.
Następnie składniki na marynatę łączymy i nacieramy części kurczaka.
Zostawiamy zamarynowanego kurczaka na ok 30 min w lodówce.
Po tym czasie kawałki kurczaka wyjmujemy z marynaty wkładamy na wysmarowaną oliwą blachę z piekarnika i pieczemy do miękkości polewając małą ilością gorącej wody a następnie sosem wytworzonym podczas pieczenia, lub grillujemy na rozgrzanym grillu.
Następnie składniki na marynatę łączymy i nacieramy części kurczaka.
Zostawiamy zamarynowanego kurczaka na ok 30 min w lodówce.
Po tym czasie kawałki kurczaka wyjmujemy z marynaty wkładamy na wysmarowaną oliwą blachę z piekarnika i pieczemy do miękkości polewając małą ilością gorącej wody a następnie sosem wytworzonym podczas pieczenia, lub grillujemy na rozgrzanym grillu.
gusia1000