Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w marynacie ziołowo czosnkowej
Filet z kurczaka filetuje. Każdy plaster ubijam tłuczkiem na cienkie plastry. W miseczce przygotowuję marynatę. Wlewam olej dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodaję wegetę, paprykę ostrą oraz słodką, pieprz, suszoną pietruszkę. Oraz koper. Całość mieszam.
Każdy kawałek smaruję marynatą.Mięso wkładam do lodówki na godzinę. Na rozgrzaną patelnię wykładam mięso. Nie dodaję już oleju.
Smażę na rumiano.
Dodaję wegetę, paprykę ostrą oraz słodką, pieprz, suszoną pietruszkę. Oraz koper. Całość mieszam.
Każdy kawałek smaruję marynatą.Mięso wkładam do lodówki na godzinę. Na rozgrzaną patelnię wykładam mięso. Nie dodaję już oleju.
Smażę na rumiano.