Sposób przygotowania:
Smażona kalarepka
Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i myjemy kalarepkę, kroimy na cienkie pół plasterki. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy przez minutę. Przekładamy do miski z zimną wodą i po chwili wyjmujemy ugotowaną kalarepkę na cedzak, odsączamy z wody.
Na jednym talerzu przygotowujemy jajko z przyprawami, na drugim bułkę tartą. Plasterki kalarepki moczymy w jajku a następnie oprószamy bułką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Na jednym talerzu przygotowujemy jajko z przyprawami, na drugim bułkę tartą. Plasterki kalarepki moczymy w jajku a następnie oprószamy bułką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.