Sposób przygotowania:
Udka kurczaka na słodko z sezamem
Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Dodać płynny miód, chilli, sól i olej.
Wszystko dokładnie wymieszać. W powstałej marynacie zanurzyć kurczaka i wstawić na ok. godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki udka kurczaka obtoczyć w sezamie i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Polać pozostałą marynatą. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. godzinę.
Papryki pokroić w paski, cebule w pół krążki, a ananasa na niewielkie kawałki. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na 15 minut przed końcem pieczenia kurczaka dodać do niego przygotowane warzywa z ananasem.
Delikatnie wymieszać.
Wszystko dokładnie wymieszać. W powstałej marynacie zanurzyć kurczaka i wstawić na ok. godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki udka kurczaka obtoczyć w sezamie i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Polać pozostałą marynatą. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. godzinę.
Papryki pokroić w paski, cebule w pół krążki, a ananasa na niewielkie kawałki. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na 15 minut przed końcem pieczenia kurczaka dodać do niego przygotowane warzywa z ananasem.
Delikatnie wymieszać.