Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kurczak w migdałowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pierś z kurczaka w panierce z płatków migdałowych.

Kurczak w migdałowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak w migdałowej panierce

 

  • 60 dkg piersi z kurczaka
  • 5 łyżek płatków migdałowych
  • 2 czubate łyżki panierki do kurczaka
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sól ziołowa do smaku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurczak w migdałowej panierce
Płatki migdałowe mocno zmielić blenderem. Dodać do nich panierkę do kurczaka, zioła i sól ziołową. Dokładnie wymieszać. Jajko rozbełtać i wymieszać z mlekiem. Mięso pokroić w długie, niezbyt grube paski. Kawałki mięsa zamaczać w jajku i obtaczać w przygotowanej migdałowej panierce. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Kurczak w migdałowej panierce
Płatki migdałowe mocno zmielone blenderem.
Kurczak w migdałowej panierce
Zmielone płatki migdałowe z panierką do kurczaka ziołami i solą ziołową.
Kurczak w migdałowej panierce
Piersi z kurczaka pokrojone w długie paski.
Kurczak w migdałowej panierce
Kawałki mięsa w panierce smażone na oleju.