Sposób przygotowania:
kurczak w panierce w sosie pomidorowym
Skrzydełka,dzielimy na dwie części.Smarujemy vegetą,solą oraz czosnkiem i odstawiamy na 6-12 godzin do lodówki.Po tym czasie obtaczamy każdy kawałek w jajku,następnie w mące.Jeśli ktoś lubi grubszą panierkę,powtarza tę czynność.Smażymy z obu stron na złoty kolor.Układamy kurczaki do naczynia żaroodpornego - jeśli będziemy piec,lub do garnka - jeśli będziemy gotować.
W misce mieszamy ze sobą keczup, przecier, 2 szklanki gorącej wody z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi i cukrem.Mieszamy sos i polewamy nim kurczaka.Pieczemy pod przykryciem 1,5h/180stopniach,bądź gotujemy pod przykryciem 1,5h,od czasu do czasu potrząsając garnkiem by kurczak nie przywarł do dna i się nie przypalił.
W misce mieszamy ze sobą keczup, przecier, 2 szklanki gorącej wody z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi i cukrem.Mieszamy sos i polewamy nim kurczaka.Pieczemy pod przykryciem 1,5h/180stopniach,bądź gotujemy pod przykryciem 1,5h,od czasu do czasu potrząsając garnkiem by kurczak nie przywarł do dna i się nie przypalił.