Sposób przygotowania:
Kurczak w płatkach kukurydzianych.
Kurczaka, dokładnie myjemy, oczyszczamy z wszelkich kostek itp. i kroimy w dowolnej wielkości kawałki, ja kroiłam piers w takie 1 cm plastry. Następnie posypujemy je dość obficie vegetą i mieszamy dokładnie za pomocą dłoni najlepiej. Tak przyprawionego kurczaka odstawiamy na ok 30 minut do lodówki. Można go sobie przygotować też dzień wcześniej i niech leży tak zamarynowany w lodówce.Płatki kukurydziane przekładamy do woreczka foliowego i kruszymy dość drobno , np za pomocą wałka. Nie kruszmy płatków na miał, będzie to ładniej wyglądać i będą bardziej chrupiące. Przesypujemy na talerzyk. W misce rozmącamy jajka, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. W rondlu rozgrzewamy sporą warstwę oleju, tak żeby kurczak smażył sie na głębokim tłuszczu. Kawałki kurczaka panierujemy w jajku, płatkach i wrzucamy na gorący olej, obracamy i smażymy na złoto.