Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kurczak w pomarańczach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny kurczak otoczony pomarańczami

Kurczak w pomarańczach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak w pomarańczach

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w pomarańczach
Kurczaka obgotować. Ostudzić. Masło wymieszać z czosnkiem przepuszczonym przez praskę , ostrą papryką , słodką papryką i solą natrzeć nim kurczaka. Następnie oprószyć całego kurczaka przyprawą do kurczaka. Dwa pomarańcze obrać , pokroić na ćwiartki i włożyć do środka kurczaka. Jedną pomarańcze pokroić na ćwiartki i obłożyć nim kurczaka, przykryć go folią aluminiową i piec ok 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wycisnąć sok z 1 pomarańczy , zdjąć folią aluminiową i piec do przypieczenia się skórki podlewając sokiem z pomarańczy.
Kurczak w pomarańczach
Kurczaka obgotować i odstawić do ostygnięcia
Kurczak w pomarańczach
Masło wymieszać z czosnkiem przepuszczonym przez praskę ostrą papryką słodką papryką i solą natrzeć nim kurczaka
Kurczak w pomarańczach
Następnie oprószyć całego kurczaka przyprawą do kurczaka
Kurczak w pomarańczach
Wycisnąć sok z jednej pomarańczy i odlewać nim kurczaka