Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie chili w cieście francuskimPrzygotowanie farszu
Pierś z kurczaka opłukujemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, polewamy sosem chili, odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Warzywa myjemy. Cukinię kroimy na plasterki, paprykę w paseczki, cebulę w plastry lub piórka. Plasterki cukinii oprószamy solą, pieprzem i oregano.
ETAP 2:
Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Sos chili z kurczaka łączymy z majonezem. Ciasto francuskie rozwijamy, boki nacinamy jak na zdjęciu. Środek smarujemy sosem, na sos wykładamy mięso, a na mięsie układamy warzywa poza pomidorkami.
ETAP 3:
Na warstwie warzyw układamy pierzynkę z sera.
ETAP 4:
Całość zwijamy. Na wierzch wykładamy połówki pomidorków i opcjonalnie kilka paseczków papryki. Całość można oprószyć ulubionymi ziołami.
Pieczemy w 200 st.C 40-45 minut.