iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Drobiowa kiełbasa javascript:void(0)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Drobiowa, gruba kiełbasa z szynkowara jest idealnym dodatkiem do pieczywa, bułka z taką wędliną to dobre śniadanie do szkoły lub pracy.

Drobiowa kiełbasa javascript:void(0)

Składniki:

Drobiowa kiełbasa javascript:void(0)

 

  • 50 dag mięsa mielonego drobiowego
  • 50 dag fileta z piersi kurczaka
  • 200 ml zimnej wody
  • 2 łyżeczki peklosoli
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka magii
  • 1 łyżka przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • 1/2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Drobiowa kiełbasa javascript:void(0)

ETAP 1:

Drobiowa kiełbasa javascript:void(0)
Ja miałam mięso na gulasz drobiowy więc od razu je zblędowałam.

Mięso mielone przełożyć do blendera, dolać wodę i zmiksować

ETAP 2:

Drobiowa kiełbasa javascript:void(0)
Mięso nie kroimy w bardzo drobną kosteczkę

następnie dodać wszystkie przyprawy i pierś z kurczaka pokrojoną w średniej wielkości kostkę, dokładnie wymieszać.

ETAP 3:

Drobiowa kiełbasa javascript:void(0)
W kiełbasie po schłodzeniu zrobi się pyszna galaretka.

Włożyć worek do szynkowara i przełożyć całą masę mięsną, zamknąć i odstawić na 24 godziny.

Do wysokiego garnka wstawić szynkowar, zalać wodą po krawędź szynkowara, przykryć i zagotować, następnie zmniejszyć płomień ma tylko się tlić i gotować całość 2 godziny po tym czasie wyjąć z wody, wystudzić i wstawić na kilka godzin do lodówki, aby wszystko dobrze zastygło.

Kiełbasę delikatnie razem z workiem wyjąć z szynkowara, zdjąć worek i podawać pokrojoną na plastry.