Sposób przygotowania:
Kurczak w syropie klonowym
Naszykować do gotowości frytkownicę Tefal Acti Fry:)Filety oczyścić z błonek,umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem.Pokroić na mniejsze kawałki(na tak zwany jeden kęs).Skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyć.Teraz filety trzeba polać syropem klonowym,dodać suszone zioła ,pokrojony w malutką kosteczkę imbir i czosnek.Na końcu skrapiamy filety olejem truflowym,porządnie nacieramy wszystkimi przyprawami,odstawiamy.Parykę kroimy w cieńkie paski.Na patelnię frytkownicy wlewamy łyżkę oliwy z oliwek,nastawiamy czas frytkownicy na 3 minuty i włączamy ją.Po 3 mnutach frytkownicę otwieramy i równomiernie ukladamy na patelni cząstki filetów,polewamy wytworzonym sokiem.Zamykamy frytkownicę,ustawiamy czas na 5 minut i ponownie włączamy.Po 5 minutach mięso powinno być już lekko przyrumienione.Teraz dodajemy paprykę,równomiernie ją ukladamy,wlewamy wodę i włączamy czas smażenia na 15 minut.Zamykamy pokrywę i włączamy frytkownicę ponownie.Zaglądamy od czasu do czasu i sprawdzamy,czy nie trzeba otworzyć pokrywy i przemieszać zawartości patelni.W między czasie przygotowujemy kaszkę kuskus.Usmażone filety z papryką dodajemy do kaszki kuskus,delikatnie mieszamy.Polewamy jeszcze wytworzonym sosikiem.Można również dodać do potrawy rukolę lub inną zieleninę.Można rownież przygotować swoją ulubioną sałątkę.Smacznego:)
anemon
Netka
Dziękuję:)
Tit
Netka
No coś Ty,my się dopiero rozkręcamy:D