Sposób przygotowania:
Kurczak w szpinaku i sosie chińskim
Piersi z kurczaka oczyścić, osuszyć. Naciąć aby powstała kieszonka. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać rozmrożony szpinak i smażyć aż do odparowania. Doprawić solą i pieprzem.Odstawić do ostygnięcia i dodać pokruszony ser feta. Mięso oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. 1/3 farszu odłożyć, resztę napełnij nacięte kieszonki piersi kurczaka. Zepnij wykałaczkami. Porcje ułoż w naczyniu żaroodpornym, skrop tłuszaczem. Wstaw do nagrzanego piekarnika piecz w temp. 200 stopni przez ok 20 min. Pod koniec pieczenia obłóż resztą szpinaku i zapiekaj przez ok 3-4 minuty. Podawaj polane z sosem chińskim.
PaniMISIOWA
robertjankopp