Sposób przygotowania:
Kurczak z frytkami i warzywami
1. Frytki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
2. Kapustę pekińską szatkujemy, wrzucamy do miski. Ogórka paprykę i pomidora myjemy, a następnie kroimy w niezbyt dużą kostkę i mieszamy z kapustą pekińską.
Z majonezu i keczupu przygotowujemy sos, który mieszamy z przygotowanymi warzywami.
3. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i obtaczamy w przyprawie. Smażymy na złoty kolor.
4. Ogórka konserowego kroimy w plastry i układamy dookoła talerza. Na środku nakładamy porcję frytek, na nich układamy kawałki usmażonego kurczaka, a następnie warzywa z sosem.
2. Kapustę pekińską szatkujemy, wrzucamy do miski. Ogórka paprykę i pomidora myjemy, a następnie kroimy w niezbyt dużą kostkę i mieszamy z kapustą pekińską.
Z majonezu i keczupu przygotowujemy sos, który mieszamy z przygotowanymi warzywami.
3. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i obtaczamy w przyprawie. Smażymy na złoty kolor.
4. Ogórka konserowego kroimy w plastry i układamy dookoła talerza. Na środku nakładamy porcję frytek, na nich układamy kawałki usmażonego kurczaka, a następnie warzywa z sosem.