Sposób przygotowania:
Kurczak z kaszą gryczaną białą
Pałki kurczaka myc, ususzyć a następnie natrzeć przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem granulowanym i pozostawić na około 2 godziny w chłodnym miejscu. Po tym czasie pałki podsmażyć na oleju.
Po podsmażeniu pałki wyjąc a do tłuszczu wrzuci pokrojoną cebule, paprykę,dodać pomidory z puszki, przyprawy, pokrojoną natkę pietruszki oraz bulion.
Całość zagotować, następnie dodać 2 woreczki surowej kaszy i zdjąć z ognia.
W żaroodpornym naczyniu ułożyć obsmażone pałki kurczaka, zaląc równomiernie gotową masą z kaszą.
Całość włoży do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i zapiekać około 45 minut.
Podawać gorące.
Po podsmażeniu pałki wyjąc a do tłuszczu wrzuci pokrojoną cebule, paprykę,dodać pomidory z puszki, przyprawy, pokrojoną natkę pietruszki oraz bulion.
Całość zagotować, następnie dodać 2 woreczki surowej kaszy i zdjąć z ognia.
W żaroodpornym naczyniu ułożyć obsmażone pałki kurczaka, zaląc równomiernie gotową masą z kaszą.
Całość włoży do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i zapiekać około 45 minut.
Podawać gorące.
gusia1000