Sposób przygotowania:
Piegowata kasza gryczana prażona z kurczakiem i wa
Oczyść pierś z kurczaka i pokrój ja w plasterki (1/2 cm). Skrop je niewielką ilością sosu sojowego.
Ugotuj kaszę wg przepisu na opakowaniu.
Oczyść warzywa i pokrój je. Cukinię ponacinaj wzdłuż wycinając paseczki. Pokrój ją w plasterki. Część papryki pokrój drobno, a część w podłużne trójkąty. Część cebuli pokrój drobno, a część w spore piórka.
Na oleju przesmaż duże części warzyw, posyp je odrobiną pieprzu i soli. Zdejmij z patelni. Paprykę i czerwona cebule posiekane drobno przesmaż na odrobinie oleju. Dodaj plasterki kurczaka i na bardzo małym ogniu przesmaż je z obydwu stron.
Wyjmij kurczaka, dodaj groszek i kaszę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż promieniście na talerzach warzywa i plastry kurczaka. Centralnie ułóż kaszę i udekoruj listkami szpinaku.
Ugotuj kaszę wg przepisu na opakowaniu.
Oczyść warzywa i pokrój je. Cukinię ponacinaj wzdłuż wycinając paseczki. Pokrój ją w plasterki. Część papryki pokrój drobno, a część w podłużne trójkąty. Część cebuli pokrój drobno, a część w spore piórka.
Na oleju przesmaż duże części warzyw, posyp je odrobiną pieprzu i soli. Zdejmij z patelni. Paprykę i czerwona cebule posiekane drobno przesmaż na odrobinie oleju. Dodaj plasterki kurczaka i na bardzo małym ogniu przesmaż je z obydwu stron.
Wyjmij kurczaka, dodaj groszek i kaszę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż promieniście na talerzach warzywa i plastry kurczaka. Centralnie ułóż kaszę i udekoruj listkami szpinaku.
Magdalena88
jaNina
Dziekuję, to tak jak ja :)
Marika-