Sposób przygotowania:
Śledzie z pomarańcząETAP 1:
Śledzie wymoczyć w wodzie ok. 2 godz. Osuszyć na papierowych ręcznikach. Pomarańczę dokładnie wyszorować i odkroić 3 plasterki. Pozostałą część obrać i pokroić w kostkę.
Małe jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Cebulkę i ogórka konserwowego także pokroić w drobną kostkę.
Pomieszać razem pomarańczę, jabłko, cebulę, ogórka i dodać majonez, jogurt, szczyptę cukru, sok z cytryny i pomarańczy, sól do smaku.
Śledzie zwinąć w rolki, pozostawiając w środku dziurkę i ustawić na plasterkach pomarańczy. Można sobie pomóc wykałaczkami.
Do środka nałożyć przygotowany sos. Posypać kolorowym pieprzem w ziarnach i udekorować piórkami koperku. Schłodzić.
Smacznego.
CORAL
ewaeu
Dzięki Elu....:)