Sposób przygotowania:
kurczak z kukurydzą i marchewką
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kawałki ok 0,5 cm na 0,5 cm, ugotować (można użyć gotową marchewkę ze słoika), Pierś umyć pokroić w kostkę OK 1x1 cm i ugotować w małej ilości wody. Ryż brązowy ugotować do miękkości (chyba że ktoś woli mniej miękki)
Ugotowany ryż wyłożyć na półmisek. Marchewkę, pierś i odsączoną kukurydzę wymieszać razem (kukurydzę można na chwilę wrzucić do gotującej się marchewki w celu jej podgrzania). Gotową mieszanką posypać ryż. Potrawa najlepsza na ciepło. Smacznego!
Ugotowany ryż wyłożyć na półmisek. Marchewkę, pierś i odsączoną kukurydzę wymieszać razem (kukurydzę można na chwilę wrzucić do gotującej się marchewki w celu jej podgrzania). Gotową mieszanką posypać ryż. Potrawa najlepsza na ciepło. Smacznego!