Sposób przygotowania:
Kurczak z niespodzianką
Ćwiartki z kurczaka umyć i moczyć w zimnej wodzie przez 1h. Następnie usunąć kość z ćwiartki, w taki sposób aby nie rozcinać mięsa tylko aby pozostało w całości. Mięsko bez kości bardzo dokładnie natrzeć przyprawą do kurczaka w środku i na zewnątrz a następnie odstawić na noc do lodówki. Pieczarki umyć, pokroić w drobne półplasterki i smażyć na niewielkiej ilości oleju, aż do odparowania wody, a na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdy pieczarki przestygną faszerować nimi przygotowane ćwiartki z kurczaka i spinać wykałaczkami. Tak przygotowane mięso włożyć do rękawa do pieczenia i piec w temp. 180 st przez 1h. 15 min przed końcem pieczenia rękaw rozciąć tak aby mięsko ładnie się z wierzchu przyrumieniło. Gotowe faszerowane ćwiartki z kurczaka podawać na obiad z ziemniaczkami i surówką.