Sposób przygotowania:
Kurczak z oliwkami w jogurcie i serku
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy w większa kostkę, oliwki kroimy w krążki, czosnek przepuszczamy przez praskę, szczypiorek drobno siekamy. Do miseczki wkładamy serek naturalny, 2 łyżki jogurtu naturalnego, zioła prowansalskie sól i pieprz do smaku - wszystko mieszamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy kurczaka, przyprószamy przyprawa do kurczaka i pieczemy aż pory się pozamykają, dorzucamy czosnek i oliwki, dusimy 2 - 3 minuty az mięsko przejdzie smakiem czosnku. Miękkie mięsko zalewamy sosem jogurtowo serowym (jeżeli chcemy mieć kurczaka w sosie wyłączamy grzanie i posypujemy szczypiorkiem - podajemy). Dusimy około 2-3 minuty aż serek i jogurt się zetnie, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.