Sposób przygotowania:
Kurczak z patisonami i paprykąPatisony obrać ze skórki, przekroić na pół i usunąc pestki. Połowki pokroić na krążki, a krązki na pół. Posolić iodstawić. Cebulę kroimy na grubą kostkę, wrzuamy na rozgrzana oliwe i podsmażamy ok 3 minuty. Paprykę kroimy na paski. Po tym czasie posypujemy wegetą i dodajemy paprykę i pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok 5 minut. Filety kroimy na długe paski, posypujemy przyprawa do kurczaka, sola i pieprzem. Wrzucamy na patelnie i dusimy ok 10 minut, a nastepnie smazymy jeszcze 5 minut bez przykrycia. Po tym czasie wyciagamy mieso z patelni i do cebuli z papryka wrzucamy patisonki. Dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Po tym czasie dokladamy na patelnie wcześniej wyciągnięte paski z kurczaka, wszystko mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut. Podawać najlepiej z kaszą badz ryżem.