kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Duszone patisony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wegetariańskie danie na obiad

Duszone patisony

Składniki:

Duszone patisony

 

Sposób przygotowania:

Duszone patisony
Obraną i posiekaną cebulę zeszklić. Przygotować patisony: umyć, obrać, usunąć z nich pestki, miąższ zetrzeć. Dodać do cebuli. Następnie obrać i posiekać paprykę. Dodać. Podsmażyć. Po czym przygotowane warzywa przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny. Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę, pokroić na kawałki, dodać do warzyw i dusić jeszcze 10 minut.

Tagi:

patison