Sposób przygotowania:
Kurczak z porem i imbirem
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym-kroimy na cienkie paseczki. Pora płuczemy pod bieżącą wodą,osuszamy i kroimy w krążki.Imbir obieramy i kroimy w kosteczkę.Pokrojone mięso wrzucamy do miski.Dodajemy przyprawy,nać pietruszki oraz obrany czosnek i imbir przeciśnięty przez praskę.Wszystko razem mieszamy i wkładamy do lodówki na 1h.Po tym czasie rozgrzewamy olej na patelni i smażymy paski mięsa wraz z pozostałą marynatą ciągle mieszając tj.około 7-8 minut.Następnie dorzucamy pora-mieszamy i dusimy pod przykryciem do czasu aż zmięknie i gotowe.(Możemy sobie jeszcze ewentualnie doprawić solą i pieprzem,ale u mnie nie było takiej potrzeby) Podajemy z czym kto lubi.Ja podałam z ryżem :-)
Babciagramolka
evita0007
Natychmiast odpowiadam. Barwnikiem spożywczym :-)
Babciagramolka
Hi hi - poddałaś mi pomysł - nie powiem aż nie zrobię ( barwniki mam ) :)
evita0007
No i super.Czekam na twoje kolorowe danie.Bo ja już też mam następny pomysł,ale z kolei poczekam czy ty podobnego nie zrobisz hihi ^^
Konczi
evita0007
Konczi barwnik dodałam jak sie ryż gotował :-)
gusia1000