WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Kurczak z ryżem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste i szybkie danie inspirowane kuchnią orientalną z piersi kurczaka mocno przyprawionej smażonej z warzywami i ryżem.

Kurczak z ryżem i warzywami

Składniki:

Kurczak z ryżem i warzywami

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • ostra przyprawa do kurczaka
  • carry w proszku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • 2 garście mrożonej mieszanki warzyw na patelnię
  • olej
  • 1 torebka ryżu

Sposób przygotowania:

Kurczak z ryżem i warzywami

ETAP 1:

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Wrzucić do miseczki i wymieszać z ostrą przyprawą do kurczaka, szczyptą carry i rozmiażdżonym czosnkiem.

Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i wrzucić kurczaka. Zrumienić.

Dodać mrożone warzywa, przykryć i smażyć aż warzywa odmarzną, wyparuje cała woda.

Odkryć, dodać ryż i smażyć kilka minut aż wszystko się ładnie przyrumieni. W razie potrzeby przyprawić na koniec solą.