Sposób przygotowania:
Rolada z indyka ze szpinakiem
Filet indyczy opłukać, osuszyć a następnie ponacinać i rozbić na duży płat, oprószyć solą i pieprzem.
Szpinak oczyścić z brzydkich liści,dokładnie opłukać kilka razy,odsączyć na sicie i pokroić.
Cebulę i czosnek obrać drobno pokroić a następnie podsmażyć na maśle klarownym.
Do podsmażonej cebuli dodać oczyszczony szpinak i podsmażać na małym ogniu aż szpinak będzie prawie miękki.
Doprawić solą morską, świeżo mielonym pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
Pod koniec smażenia dodać starty na tarce żółty ser,przemieszać i zdjąć z ognia.
Szpinak rozłożyć na przygotowanym wcześniej płacie i zwinąć w roladę.
Następnie roladę panierować w mące, jajku a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z każdej strony.
Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką lub buraczkami.
Szpinak oczyścić z brzydkich liści,dokładnie opłukać kilka razy,odsączyć na sicie i pokroić.
Cebulę i czosnek obrać drobno pokroić a następnie podsmażyć na maśle klarownym.
Do podsmażonej cebuli dodać oczyszczony szpinak i podsmażać na małym ogniu aż szpinak będzie prawie miękki.
Doprawić solą morską, świeżo mielonym pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
Pod koniec smażenia dodać starty na tarce żółty ser,przemieszać i zdjąć z ognia.
Szpinak rozłożyć na przygotowanym wcześniej płacie i zwinąć w roladę.
Następnie roladę panierować w mące, jajku a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z każdej strony.
Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką lub buraczkami.
gusia1000