Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem, rodzynkami i owocamiETAP 1:
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: miksujemy przesianą mąkę, mleko, wodę, jajko, olej, szczyptę soli i szczyptę cukru. Gotowe ciasto odstawiamy na kilkanaście minut.
ETAP 2:
Przygotowujemy farsz. Rodzynki zalewamy wrzątkiem, po kilku minutach odlewamy wodę, a rodzynki odsączamy.
Ser przeciskamy przez praskę, łączymy ze śmietaną i cukrem, mieszamy. Dodajemy rodzynki.
Owoce myjemy, obieramy. Kiwi kroimy w kostkę lub w paseczki, banana w półplasterki, mandarynki dzielimy na cząstki.
ETAP 3:
Smażymy naleśniki. Na rozgrzaną patelnię porcjami wylewamy cienką warstwę ciasta, smażymy z obu stron.
ETAP 4:
Na usmażone naleśniki wykładamy farsz serowy. Naleśniki zwijamy. Wierzch naleśników polewamy jogurtem, posypyjemy cukrem, wykładamy owoce.