Sposób przygotowania:
Kurczak z soczewicą
Filet z piersi kurczaka kroimy w paseczki, doprawiamy przyprawą do mięsa.
Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy do miękkości na patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na średnich oczkach korzeń selera. Następnie dokładamy pokrojone mięso. Wszystko mieszamy, przesmażamy. Wlewamy wodę. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, selera oraz lubczyk. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrym chilli.
Soczewicę gotujemy do miękkości (około 15 minut) w osobnym garnku, w osolonej wodzie. Odcedzamy i dodajemy do kurczaka. Całość mieszamy.
Podajemy z chlebem lub bagietkami.
Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy do miękkości na patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na średnich oczkach korzeń selera. Następnie dokładamy pokrojone mięso. Wszystko mieszamy, przesmażamy. Wlewamy wodę. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, selera oraz lubczyk. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrym chilli.
Soczewicę gotujemy do miękkości (około 15 minut) w osobnym garnku, w osolonej wodzie. Odcedzamy i dodajemy do kurczaka. Całość mieszamy.
Podajemy z chlebem lub bagietkami.
SylaUla
mocsłodkości
robaczek
Czekoladka 2
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
biedroneczki