Sposób przygotowania:
Kurczak w czarnym sezamie z puree z soczewicy
Połowę cebuli kroimy w kostkę , marchew obieramy , kroimy w talarki i obsmażamy razem na odrobinie oleju. Zalewamy wodą i wsypujemy soczewice. Gotujemy około 20/25 minut aż będzie miękka. Uważamy aby nie przypalić soczewicy , jeśli jest potrzeba dolewamy wody. Gdy soczewica będzie miękka , blędujemy całość na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Drugą połowę cebuli kroimy w drobną kostkę. Szklimy na odrobinie oleju po czym zalewamy winem i czekamy aż się zredukuje o połowę. Dodajemy herbatę i dolewamy śmietankę. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Czekamy aż ładnie zgęstnieje. Kurczaka oprawiamy , przekrawamy wzdłuż na dwa filety. Płatki migdałów mielimy , łączymy z sezamem. Mięso przyprawiamy i panierujemy w mące , jajku i panierce sezamowo-migdałowej. Smażymy na złoto w głębokim tłuszczu. Gdy jest gotowe nakładamy wszystko na talerz.
marietta
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki