Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kurczak z sosie śmietanowo- koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowo- koperkowym- idealny pomysł na smaczny obiad w kilka minut.

Kurczak z sosie śmietanowo- koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak z sosie śmietanowo- koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z sosie śmietanowo- koperkowym
Mięso płuczemy i osuszamy, kroimy na grubszą kostkę. Pieczarki oraz cebulę obieramy i kroimy na półplasterki. Mięso, cebulę i pieczarki wrzucamy na patelnię, dodajemy masło i podsmażamy. Gdy woda z pieczarek odparuje wlewamy śmietanę, dodajemy mąkę. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Gdy sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na końcu dodajemy posiekany koperek, mieszamy. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Kurczak z sosie śmietanowo- koperkowym
Mięso płuczemy i osuszamy, kroimy na grubszą kostkę.
Kurczak z sosie śmietanowo- koperkowym
Pieczarki oraz cebulę obieramy i kroimy na półplasterki.
Kurczak z sosie śmietanowo- koperkowym
Mięso, cebulę i pieczarki wrzucamy na patelnię, dodajemy masło i podsmażamy.
Kurczak z sosie śmietanowo- koperkowym
Gdy woda z pieczarek odparuje wlewamy śmietanę, dodajemy mąkę. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Gdy sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na końcu dodajemy posiekany koperek, mieszamy.