aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

kurczak zawijany w szynce parmerskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszne kawałki kurczaka w szynce parmńskiej z winem.

kurczak zawijany w szynce parmerskiej

Składniki:

kurczak zawijany w szynce parmerskiej

 

  • 2 filety z kurczaka,
  • 8 plasterkow szynka parmeńska,
  • oliwa,
  • 0,5 szklanki białe wino,
  • rozmaryn,
  • 2 lyzki ketchup,
  • chili,
  • 1 opakowanie mieszanka mrozonych warzyw

Sposób przygotowania:

kurczak zawijany w szynce parmerskiej
Piersi kurczaka dokładnie myjemy w zimnej wodzie. Następnie osuszamy przy pomocy papierowych ręczników. Filety kroimy na 8 kawałków, doprawiamy je pieprzem i solą i smażymy na rozgrzanej oliwie na patelni. Następnie posypujemy rozmarynem i chili i zawijamy w plasteki szynki parmeńskiej. Smażymy jeszcze raz, przewracając. Dodajemy warzywa i podlewamy białym winem. Dodajemy ketchup, mieszamy.