Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kurczaka z curry

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny, prosty obiad na szybko. Wyśmienity kurczak z fasolką szparagową. Danie, do którego będziesz wracać. Banalnie prosty w przygotowaniu i pyszny w smaku. Danie podajemy z ryżem lub makaronem.

Kurczaka z curry

Składniki:

Kurczaka z curry

 

Sposób przygotowania:

Kurczaka z curry

I

Kurczaka z curry
Przygotowanie mięsa, kroimy doprawiamy, przygotowanie czosnku, cebuli oraz imbiru.

1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Doprawiam przyprawą curry oraz solą.
2. Cebulę, czosnek, imbir obieram. Cebulę, imbir kroję bardzo drobno a czosnek przeciskam przez praskę. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do warzyw dodaję mięso i smażę około 10 minut.

II

Kurczaka z curry
Przygotowanie warzyw oraz sosu warzywnego.

4. Po tym czasie dodaję fasolkę szparagową oraz umyte, osuszone, oczyszczone z nasion i pokrojone w paseczki papryki.
5. Podlewam jedną szklanką wody, wsypuję kurkumę oraz sól i gotuję 10 minut.
6. Na koniec wlewam śmietanę, 2 minutki gotuję.

III

7. Gotowe, podaję z ryżem.
8. Smacznego.