kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

SUPERPRZEPIS

Kurczę pieczone.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kurczę pieczone z faszerowanymi warzywkami

Kurczę pieczone. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczę pieczone.

 

  • 1 kura ( cała )
  • 1 marchewka
  • 0,5 pietruszki
  • 1/4 selera
  • 1 liść laurkowy
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 2 śliwki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • akcesoria - sznurek spożywczy

Sposób przygotowania:

Kurczę pieczone.
Kurczę umyj i osusz ręczniczkiem papierowym. Do pojemnika wlej olej i przyprawy ( papryka, kurkuma ). Wymieszaj ze sobą. Kuraka od tyłu nafaszeruj warzywami. Czosnek pokrój w cienkie plasterki, marchew, pietruchę i seler na paseczki. Dodaj do tego śliwki i liście. Następie zaszyj go nitką. Gdy już będzie kurczak nafaszerowany i zaszyty, dobrze z każdej strony wysmaruj go olejem z przyprawami. Następnie nadziej go na szpikulec od rożna i włóż do pieczenia. Piecz z termoobiegiem. Kurczaka podaj z pieczonymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym. Smacznego
Kurczę pieczone.
Etap 1 - kurczaka umyj, osusz ręcznikiem papierowym, nafaszeruj i zaszyj
Kurczę pieczone.
Etap 2 - nafaszerowanego i zaszytego kurczaka obtocz w przyprawach
Kurczę pieczone.
Etap 3 - włóż kurczaka do pieczenia - jeśli trzeba zwiąż dodatkowo nogi i skrzydła

Tagi:

śliwki