Sposób przygotowania:
Kurczak chili w potrawce
1. Dynię rozcinamy oczyszczamy z nasion i obieramy ze skórki. Kroimy w dość małą kostkę.
2. Cebulę obieramy i siekamy.
3. Papryczki chili pozbawiamy nasion, płuczemy i kroimy w drobną kosteczkę.
4. Szynkę z indyka również kroimy na małe kawałki.
5. Pierś z kurczaka myjemy (lub jeśli ktoś woli - bez mycia) i dzielimy na małe kawałki.
6. Cebulę podsmażamy na oleju, dorzucamy do niej chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i dorzucamy szynkę, a następnie kurczaka. To wszystko powinno trwać dosłownie chwilę, po czym zalewamy składniki bulionem i dodajemy przyprawy.
7. Po zagotowaniu wrzucamy dynię i dusimy około 25 minut (dynia musi być miękka). Na końcu dodajemy czerwona fasolkę i mieszamy. Podajemy z ryżem.
2. Cebulę obieramy i siekamy.
3. Papryczki chili pozbawiamy nasion, płuczemy i kroimy w drobną kosteczkę.
4. Szynkę z indyka również kroimy na małe kawałki.
5. Pierś z kurczaka myjemy (lub jeśli ktoś woli - bez mycia) i dzielimy na małe kawałki.
6. Cebulę podsmażamy na oleju, dorzucamy do niej chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i dorzucamy szynkę, a następnie kurczaka. To wszystko powinno trwać dosłownie chwilę, po czym zalewamy składniki bulionem i dodajemy przyprawy.
7. Po zagotowaniu wrzucamy dynię i dusimy około 25 minut (dynia musi być miękka). Na końcu dodajemy czerwona fasolkę i mieszamy. Podajemy z ryżem.
redakcja
haniakson