Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekankaETAP 1:
Na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę z czosnkiem, dodac pokrojone mięso z rosołu i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając.
ETAP 2:
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i podsmażać z 3 minuty.
ETAP 3:
Pomidory zmiksować blenderem i wlać do mięska, można również dodac sok pomidorowy zamiast świeżych pomidorów.
ETAP 4:
Dodać wcześniej ugotowane mini marchewki.
ETAP 5:
Do mięska dodać ugotowany wg opisu makaron rurki, wlać śmietanę, dodać pokrojony ser żółty i wszystko wymieszać.
ETAP 6:
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku na 180C na termoobiegu z 20-25 minut, porcjować zapiekankę lekko wystudzoną, podać z fasolką ugotowaną i polaną tartą bułką.