ziutula

ziutula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Makaronowa zapiekanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do tej zapiekanki wykorzystać można składniki jakie mamy w lodówce, u mnie mięso z kurczaka z rosołu.

Makaronowa zapiekanka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaronowa zapiekanka

 

Sposób przygotowania:

Makaronowa zapiekanka

ETAP 1:

Makaronowa zapiekanka
Mozna dodać i wykorzystać różne mięsko jakie mamy.

Na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę z czosnkiem, dodac pokrojone mięso z rosołu i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając.

ETAP 2:

Makaronowa zapiekanka
Dodatki dodajemy jakie mamy w lodówce do wykorzystania.

Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i podsmażać z 3 minuty.

ETAP 3:

Makaronowa zapiekanka
Zamiast pomidorów doskonale pasuje sok pomidorowy.

Pomidory zmiksować blenderem i wlać do mięska, można również dodac sok pomidorowy zamiast świeżych pomidorów.

ETAP 4:

Makaronowa zapiekanka

Dodać wcześniej ugotowane mini marchewki.

ETAP 5:

Makaronowa zapiekanka

Do mięska dodać ugotowany wg opisu makaron rurki, wlać śmietanę, dodać pokrojony ser żółty i wszystko wymieszać.

ETAP 6:

Makaronowa zapiekanka

Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku na 180C na termoobiegu z 20-25 minut, porcjować zapiekankę lekko wystudzoną, podać z fasolką ugotowaną i polaną tartą bułką.