Sposób przygotowania:
Kurze nóżki w kapuście z woreczka
1. Olej, czosnek, pastę chili, paprykę i sól mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wkładamy podzielone na udka i pałki udka z kurczaka. Wstawiamy do lodówki na około 1/2 godziny.
2. Kapustę i cebule szatkujemy drobno (ja wrzuciłam oba warzywa do miksera z wkładką do szatkowania kapusty)Marchewkę ścieramy na grubych oczkach.
3. Warzywa przekładamy do dużej miski, dodajemy sól, olej i mieszamy.
4. Do dużego rękawa foliowego układamy warzywa i kurczaka, a także wiórki masła na wierzch zamykamy worek, robimy dwie male dziurki w worku na górze i pieczemy w termoobiegu (lub w zwykłym piekarniku) w temperaturze 200 stopni przez 50 minut. Po tym czasie rozcinamy worek i dopiekamy do brązowej skórki jeszcze 15 minut.
5, Podajemy z ziemniaczkami purre.
2. Kapustę i cebule szatkujemy drobno (ja wrzuciłam oba warzywa do miksera z wkładką do szatkowania kapusty)Marchewkę ścieramy na grubych oczkach.
3. Warzywa przekładamy do dużej miski, dodajemy sól, olej i mieszamy.
4. Do dużego rękawa foliowego układamy warzywa i kurczaka, a także wiórki masła na wierzch zamykamy worek, robimy dwie male dziurki w worku na górze i pieczemy w termoobiegu (lub w zwykłym piekarniku) w temperaturze 200 stopni przez 50 minut. Po tym czasie rozcinamy worek i dopiekamy do brązowej skórki jeszcze 15 minut.
5, Podajemy z ziemniaczkami purre.