Sposób przygotowania:
Rolady wołowe bez tradycyjnego zawijania
► Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić na cienkie paski. W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć porcjami mięso i wyjąć z garnka. W garnku na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażyć przez chwile bekon, dodać cebulę i całość smażyć, aż się cebula zrumieni.
► Do garnka z powrotem włożyć wołowinę i przez chwilę razem smażyć. Następnie wlać wino, bulion, namoczone grzyby wraz z wodą, wrzucić ogórki, domieszać musztardę i doprawić solą i pieprzem. Całość gotować na małym ogniu przez okolo 90 minut, aż mięso będzie miękkie. Sos zagęścić niewielką ilością skrobi kukurydzianej i uszlachetnić śmietaną. Ponownie odgrzane smakują jeszcze lepiej.
► Do garnka z powrotem włożyć wołowinę i przez chwilę razem smażyć. Następnie wlać wino, bulion, namoczone grzyby wraz z wodą, wrzucić ogórki, domieszać musztardę i doprawić solą i pieprzem. Całość gotować na małym ogniu przez okolo 90 minut, aż mięso będzie miękkie. Sos zagęścić niewielką ilością skrobi kukurydzianej i uszlachetnić śmietaną. Ponownie odgrzane smakują jeszcze lepiej.